A versenyről bővebben...

Az egyetlen motorsport kategória, amely bárki számára lehetővé teszi a versenyzést! Csak a benzingőz szeretetére és egy kiskocsival szerelt kapálógépre van szükséged ahhoz, hogy elhódítsd a KAPA-KUPÁT, a vele járó elismerést és az értékes díjakat.

Mit is akarunk mi a Kapa-Kupával?

A Verseny célja hogy a minden napunk robikapáját bemutassuk egy olyan oldaláról, amiről mindenki azt gondolja képtelenség. A mezőgazdaság legkisebb robbanó motoros gépe, ami a vidéki élet elengedhetetlen kelléke bizony versenyzésre termett. A kapáló gép gumikerékkel és kis kocsijával szerelve alkalmas az ilyen kihívásra.

­

Ennek az új kategóriának keressük a legjobb gépét, valamint legrátermettebb hajtóját. A versenypályán természetesen a leggyorsabb versenyzők érhetnek fel a csúcsra, és így beírhatják a nevüket a motorsport nagykönyvébe. A gyorsaság mellett az ügyességükre is szükség van, hiszen a pályán olyan akadályok kerülnek elhelyezésre, melyek leküzdéséhez elengedhetlen az indulók leleményessége is.
A versenygépek már a második évben komoly változásokon estek át, mind esztétikailag, mind technikailag. Az indulók minden lehetőséget megragadtak, hogy plusz lóerőket csikarjanak ki a kapálógépekből, igazi furfangos technikai megoldásokat vonultatnak fel, így a rajtvonalhoz igazi sufnituning gépek állnak.


Jövőbeni célunk, hogy a Mezőgazdasági szakiskolák diákjai is megmérettessék magukat a viadalon, ezzel is visszaadva a szakma tekintélyét, hírnevét. Gyakorlati óráikon elkészült géppel képviselnék iskolájukat , jó hírét víve intézményüknek.
Mondhatjuk, hogy a motorsport legolcsóbb kategóriáját hoztuk létre, amiben az indulók kiélhetik szakmai tudásukat, kreativitásukat, barkácsolási vágyukat, mindezt a saját garázsukban, műhelyükben "fillérekből".


Rendezvényünkön találkozhatnak egymással a mezőgazdasági kisgépek szerelmesei. Az eszmecserék közben ötletek születnek, vagy cserélnek gazdát. Csak  úgy, mint a régen keresett alkatrészek...

­

Hogy a versenyt az országból idelátogatóknak még színesebbé és szakmailag még tartalmasabbá tegyük, szeretnénk, ha minél több szakmai kiállító megtisztelné rendezvényünket, így remek lehetőség nyílhat a kereslet és kínálat találkozására, az újdonságok bemutatására, a leendő vásárlók személyes meggyőzésére.


Mivel a benzingőz és a magas adrenalin 100 %-ban garantált, természetesen kísérő programokkal színesítjük a napot, hogy minden korosztály jól szórakozzon Sárosdon, és rengeteg élménnyel legyen gazdagabb...